Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

9 Pages«<56789>
Options
View
Go to last post Go to first unread
Russ White  
#121 Posted : Thursday, February 25, 2016 2:45:35 PM(UTC)
Russ White

Rank: Administration

Groups: Administration, Customer
Joined: 10/24/2006(UTC)
Posts: 3,978
Location: Nashville, TN

Thanks: 25 times
Was thanked: 89 time(s) in 83 post(s)
That is with the relays engaged? Ok so keep track of the total current. We are already ~ 500ma
felipe  
#122 Posted : Thursday, February 25, 2016 2:49:05 PM(UTC)
felipe

Rank: Member

Groups: Member
Joined: 12/6/2009(UTC)
Posts: 317
Location: Catalonia new Europe state

Thanks: 4 times
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
I guess yes, connected wire between VDD and B (lead positive psu) andconnected lead negatie psu to GND, when I disconeect the PSU I hear the click relay.
Russ White  
#123 Posted : Thursday, February 25, 2016 2:53:52 PM(UTC)
Russ White

Rank: Administration

Groups: Administration, Customer
Joined: 10/24/2006(UTC)
Posts: 3,978
Location: Nashville, TN

Thanks: 25 times
Was thanked: 89 time(s) in 83 post(s)
You should know for sure. :) But yes it sounds like you have the relays powered.

Now time to check the SPDIF4
felipe  
#124 Posted : Thursday, February 25, 2016 2:55:47 PM(UTC)
felipe

Rank: Member

Groups: Member
Joined: 12/6/2009(UTC)
Posts: 317
Location: Catalonia new Europe state

Thanks: 4 times
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
How to power the S/PDIF_4?
felipe  
#125 Posted : Thursday, February 25, 2016 2:59:55 PM(UTC)
felipe

Rank: Member

Groups: Member
Joined: 12/6/2009(UTC)
Posts: 317
Location: Catalonia new Europe state

Thanks: 4 times
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
I have V-1_0
Russ White  
#126 Posted : Thursday, February 25, 2016 3:01:33 PM(UTC)
Russ White

Rank: Administration

Groups: Administration, Customer
Joined: 10/24/2006(UTC)
Posts: 3,978
Location: Nashville, TN

Thanks: 25 times
Was thanked: 89 time(s) in 83 post(s)
sidecar.PNG (5kb) downloaded 33 time(s).

Supply 5.2V to pin 19 or 20 and GND to any of the pins marked GND
felipe  
#127 Posted : Thursday, February 25, 2016 3:33:27 PM(UTC)
felipe

Rank: Member

Groups: Member
Joined: 12/6/2009(UTC)
Posts: 317
Location: Catalonia new Europe state

Thanks: 4 times
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
9mA
Russ White  
#128 Posted : Thursday, February 25, 2016 3:45:46 PM(UTC)
Russ White

Rank: Administration

Groups: Administration, Customer
Joined: 10/24/2006(UTC)
Posts: 3,978
Location: Nashville, TN

Thanks: 25 times
Was thanked: 89 time(s) in 83 post(s)
OK so you have established that you need something around ~550 ma 5.2V supply capability. You will want to plan for a bit more because when music is playing the current demand will be a bit more (especially for SPDIF4). So I would plan for at least 600ma, just make sure your supply has at least 100ma capacity above what you need in a static (no music playing) test.

Now lets start very simple putting things back - lets get the simplest possible setup working. Do not use anything (disconnect wires) on EXT-I/O header. Don't use a switch for sidecar. Don't put the controller back yet.

Just attach your PCM/DSD source via sidecar to the DAC (don't use a switch with the sidecar - just keep PCM/Selected by jumping VD to B on the sidecar. Don't attach or power the SPDIF4

You should also be able to add back in the Legato - but you could test without it first by using AC coupling caps directly at the DAC outputs.

When you do this you should get music and no offset from +/- DAC outputs to each other (measured before the caps).

Edited by user Thursday, February 25, 2016 3:48:59 PM(UTC)  | Reason: Not specified

felipe  
#129 Posted : Thursday, February 25, 2016 3:57:23 PM(UTC)
felipe

Rank: Member

Groups: Member
Joined: 12/6/2009(UTC)
Posts: 317
Location: Catalonia new Europe state

Thanks: 4 times
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
What about the DIP switches?
Russ White  
#130 Posted : Thursday, February 25, 2016 3:58:48 PM(UTC)
Russ White

Rank: Administration

Groups: Administration, Customer
Joined: 10/24/2006(UTC)
Posts: 3,978
Location: Nashville, TN

Thanks: 25 times
Was thanked: 89 time(s) in 83 post(s)
Leave them alone - there is no controller for them to work with.
felipe  
#131 Posted : Thursday, February 25, 2016 4:06:31 PM(UTC)
felipe

Rank: Member

Groups: Member
Joined: 12/6/2009(UTC)
Posts: 317
Location: Catalonia new Europe state

Thanks: 4 times
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
You are right, without playing music no DC offset between +- DAC output.

Edited by user Thursday, February 25, 2016 4:07:21 PM(UTC)  | Reason: Not specified

Russ White  
#132 Posted : Thursday, February 25, 2016 4:07:38 PM(UTC)
Russ White

Rank: Administration

Groups: Administration, Customer
Joined: 10/24/2006(UTC)
Posts: 3,978
Location: Nashville, TN

Thanks: 25 times
Was thanked: 89 time(s) in 83 post(s)
You should observe the same with DSD music input.
felipe  
#133 Posted : Thursday, February 25, 2016 4:31:53 PM(UTC)
felipe

Rank: Member

Groups: Member
Joined: 12/6/2009(UTC)
Posts: 317
Location: Catalonia new Europe state

Thanks: 4 times
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
BIII doesn't locks so don't play music.
Russ White  
#134 Posted : Thursday, February 25, 2016 4:34:30 PM(UTC)
Russ White

Rank: Administration

Groups: Administration, Customer
Joined: 10/24/2006(UTC)
Posts: 3,978
Location: Nashville, TN

Thanks: 25 times
Was thanked: 89 time(s) in 83 post(s)
Is DSD signal reaching the DAC?
felipe  
#135 Posted : Thursday, February 25, 2016 4:36:22 PM(UTC)
felipe

Rank: Member

Groups: Member
Joined: 12/6/2009(UTC)
Posts: 317
Location: Catalonia new Europe state

Thanks: 4 times
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
How to know?
felipe  
#136 Posted : Thursday, February 25, 2016 4:39:52 PM(UTC)
felipe

Rank: Member

Groups: Member
Joined: 12/6/2009(UTC)
Posts: 317
Location: Catalonia new Europe state

Thanks: 4 times
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Sidecar is powered by the ribbon cable coming from BIII?
Russ White  
#137 Posted : Thursday, February 25, 2016 4:42:24 PM(UTC)
Russ White

Rank: Administration

Groups: Administration, Customer
Joined: 10/24/2006(UTC)
Posts: 3,978
Location: Nashville, TN

Thanks: 25 times
Was thanked: 89 time(s) in 83 post(s)
Yes - and you should place a jumper wire from VD to B on the sidecar (for now)
felipe  
#138 Posted : Thursday, February 25, 2016 4:57:28 PM(UTC)
felipe

Rank: Member

Groups: Member
Joined: 12/6/2009(UTC)
Posts: 317
Location: Catalonia new Europe state

Thanks: 4 times
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Yes it's still connected from previous measurements.
felipe  
#139 Posted : Thursday, February 25, 2016 4:59:50 PM(UTC)
felipe

Rank: Member

Groups: Member
Joined: 12/6/2009(UTC)
Posts: 317
Location: Catalonia new Europe state

Thanks: 4 times
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Now I have to leave home, I come back in 4 hours parox.
Russ White  
#140 Posted : Thursday, February 25, 2016 7:28:56 PM(UTC)
Russ White

Rank: Administration

Groups: Administration, Customer
Joined: 10/24/2006(UTC)
Posts: 3,978
Location: Nashville, TN

Thanks: 25 times
Was thanked: 89 time(s) in 83 post(s)
When you get back - make sure your VD supply is not sagging below 5.2V.
Rss Feed  Atom Feed
Users browsing this topic
9 Pages«<56789>
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.