Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

9 Pages<1234>»
Options
View
Go to last post Go to first unread
felipe  
#21 Posted : Sunday, May 3, 2015 3:06:21 PM(UTC)
felipe

Rank: Member

Groups: Member
Joined: 12/6/2009(UTC)
Posts: 323
Location: Catalonia new Europe state

Thanks: 4 times
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Yes.
avr300  
#22 Posted : Sunday, May 3, 2015 3:11:52 PM(UTC)
avr300

Rank: Member

Groups: Member
Joined: 6/17/2008(UTC)
Posts: 921
Denmark

Thanks: 1 times
Was thanked: 70 time(s) in 69 post(s)
so how is this to be understood?

Quote:
Brian can Legato outputs unbalanced current using SE outputs?
felipe  
#23 Posted : Tuesday, May 5, 2015 6:00:01 PM(UTC)
felipe

Rank: Member

Groups: Member
Joined: 12/6/2009(UTC)
Posts: 323
Location: Catalonia new Europe state

Thanks: 4 times
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Current not signal.
felipe  
#24 Posted : Saturday, May 9, 2015 9:53:17 AM(UTC)
felipe

Rank: Member

Groups: Member
Joined: 12/6/2009(UTC)
Posts: 323
Location: Catalonia new Europe state

Thanks: 4 times
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Please help.
avr300  
#25 Posted : Saturday, May 9, 2015 4:12:36 PM(UTC)
avr300

Rank: Member

Groups: Member
Joined: 6/17/2008(UTC)
Posts: 921
Denmark

Thanks: 1 times
Was thanked: 70 time(s) in 69 post(s)
I would love to help you, if only I knew what you are asking.

By "Current not signal" I suppose you means "current not voltage" ??


The Legato is an I/V stage. Current (I) to voltage (V) stage.

Why do you need a current signal ?

In your setup what comes after (downstream) the Legato ? A poweramp, headphones, ???
felipe  
#26 Posted : Monday, May 11, 2015 8:19:56 PM(UTC)
felipe

Rank: Member

Groups: Member
Joined: 12/6/2009(UTC)
Posts: 323
Location: Catalonia new Europe state

Thanks: 4 times
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Preamp.
avr300  
#27 Posted : Tuesday, May 12, 2015 9:22:45 AM(UTC)
avr300

Rank: Member

Groups: Member
Joined: 6/17/2008(UTC)
Posts: 921
Denmark

Thanks: 1 times
Was thanked: 70 time(s) in 69 post(s)
Sorry but I really can't understand your question.

The Legato can do +-1.8V @ 250mA output. More than enough to drive any preamp.
felipe  
#28 Posted : Tuesday, May 12, 2015 4:37:34 PM(UTC)
felipe

Rank: Member

Groups: Member
Joined: 12/6/2009(UTC)
Posts: 323
Location: Catalonia new Europe state

Thanks: 4 times
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
I only have problems playing DSD files using dave slage Autoformer Volume Control, and his answer was:
"The only two things that can cause you issues with the bass are unbalanced current or an extremely high source impedance (10K+)"

http://www.intactaudio.c....php?t=1424&start=30
avr300  
#29 Posted : Tuesday, May 12, 2015 4:52:29 PM(UTC)
avr300

Rank: Member

Groups: Member
Joined: 6/17/2008(UTC)
Posts: 921
Denmark

Thanks: 1 times
Was thanked: 70 time(s) in 69 post(s)
Don't know, can't figure out. Unbalanced current, don't know what that means.
felipe  
#30 Posted : Tuesday, May 12, 2015 9:00:43 PM(UTC)
felipe

Rank: Member

Groups: Member
Joined: 12/6/2009(UTC)
Posts: 323
Location: Catalonia new Europe state

Thanks: 4 times
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Brian, Russ?
Brian Donegan  
#31 Posted : Wednesday, May 13, 2015 4:37:23 PM(UTC)
Brian Donegan

Rank: Administration

Groups: Administration, Customer
Joined: 10/24/2006(UTC)
Posts: 2,801
Location: Massachusetts, USA

Thanks: 2 times
Was thanked: 127 time(s) in 122 post(s)
I am having a hard time following just what problem you are having and how your system is set up.

Can you draw a picture with all the parts of the system, from the DSD source all the way through to your speakers?

I am just guessing here, but I think your problem is the DSD source not zeroing the outputs when play stops.
felipe  
#32 Posted : Thursday, May 14, 2015 11:58:00 AM(UTC)
felipe

Rank: Member

Groups: Member
Joined: 12/6/2009(UTC)
Posts: 323
Location: Catalonia new Europe state

Thanks: 4 times
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Amanero-Sidecar-BIII-Legato-26 tube preamp-dave slage AVC-Erno Borbely 75W SS class A-DIY Speakers

Edited by user Thursday, May 14, 2015 11:58:56 AM(UTC)  | Reason: Not specified

Brian Donegan  
#33 Posted : Thursday, May 14, 2015 5:17:20 PM(UTC)
Brian Donegan

Rank: Administration

Groups: Administration, Customer
Joined: 10/24/2006(UTC)
Posts: 2,801
Location: Massachusetts, USA

Thanks: 2 times
Was thanked: 127 time(s) in 122 post(s)
Do you have a link to describe the "26 tube preamp"?
felipe  
#34 Posted : Thursday, May 14, 2015 7:57:23 PM(UTC)
felipe

Rank: Member

Groups: Member
Joined: 12/6/2009(UTC)
Posts: 323
Location: Catalonia new Europe state

Thanks: 4 times
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
26 tube preamp it's a DHT (direct heated triode).

Edited by user Thursday, May 14, 2015 7:59:58 PM(UTC)  | Reason: Not specified

felipe attached the following image(s):
Mi #26.png (46kb) downloaded 85 time(s).

You cannot view/download attachments. Try to login or register.
felipe  
#35 Posted : Friday, May 15, 2015 12:57:25 PM(UTC)
felipe

Rank: Member

Groups: Member
Joined: 12/6/2009(UTC)
Posts: 323
Location: Catalonia new Europe state

Thanks: 4 times
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Brian Donegan  
#36 Posted : Monday, May 18, 2015 8:29:47 PM(UTC)
Brian Donegan

Rank: Administration

Groups: Administration, Customer
Joined: 10/24/2006(UTC)
Posts: 2,801
Location: Massachusetts, USA

Thanks: 2 times
Was thanked: 127 time(s) in 122 post(s)
how are you connecting the balanced outputs to the tube stage (single-ended)?

The Legato has DC-offset from + and - to GND, so you need to compensate for that. It is not a problem (generally) for balanced input gear.
felipe  
#37 Posted : Tuesday, May 19, 2015 1:36:39 PM(UTC)
felipe

Rank: Member

Groups: Member
Joined: 12/6/2009(UTC)
Posts: 323
Location: Catalonia new Europe state

Thanks: 4 times
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
I'm using Legato SE outputs.
Brian Donegan  
#38 Posted : Tuesday, May 19, 2015 2:17:05 PM(UTC)
Brian Donegan

Rank: Administration

Groups: Administration, Customer
Joined: 10/24/2006(UTC)
Posts: 2,801
Location: Massachusetts, USA

Thanks: 2 times
Was thanked: 127 time(s) in 122 post(s)
Okay, so I assume you have dialed out the DC from the Legato's outputs, and that the tube preamp isn't outputting DC.

Have you tried updating the firmware on the Amanero?

Also, when you are seeing this DC, is the Lock light still on and Mute off on the DAC?

Edited by user Tuesday, May 19, 2015 2:17:50 PM(UTC)  | Reason: Not specified

felipe  
#39 Posted : Tuesday, May 19, 2015 4:16:48 PM(UTC)
felipe

Rank: Member

Groups: Member
Joined: 12/6/2009(UTC)
Posts: 323
Location: Catalonia new Europe state

Thanks: 4 times
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Yes, no DC from the Legato output, yes preamp isn't outputting DC.

No.

If I remember correctly yes: Lock light ON and Mute OFF on the DAC.
Brian Donegan  
#40 Posted : Wednesday, May 20, 2015 5:53:56 PM(UTC)
Brian Donegan

Rank: Administration

Groups: Administration, Customer
Joined: 10/24/2006(UTC)
Posts: 2,801
Location: Massachusetts, USA

Thanks: 2 times
Was thanked: 127 time(s) in 122 post(s)
Okay. I think the DC is coming from the Amanero. Try upgrading the firmware to the latest version.
Rss Feed  Atom Feed
Users browsing this topic
9 Pages<1234>»
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.