Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
View
Go to last post Go to first unread
Crom  
#1 Posted : Friday, February 8, 2013 12:24:30 PM(UTC)
Crom

Rank: Member

Groups: Member
Joined: 1/22/2013(UTC)
Posts: 34
United Kingdom

Thanks: 1 times
Apologies in advance for the lack of technical knowledge. Having constructed the DAC, it appears to be running perfectly. I have been monitoring the current and voltage from the power supplies and making minor adjustments. The power supplies do not appear to be getting too warm which is reassuring. However, one of the components on the 1.2v trident regulator is significantly hotter than any of the other similar components. In the image below, on the 1.2v regulator there are 2 black, largish components. The one nearest to the AVCC board becomes hot very soon after switch on. By hot I mean that it is very uncomfortable to touch for more than about 2 seconds.

This is in contrast to other similar components on both the dac PCB, other tridents and power supplies, which just become warm.

Is this normal, or if not, could you point me in the right direction to try to troubleshoot this.

Buffalo DAC board showing Trident regulators

Many thanks,
Crom
Russ White  
#2 Posted : Friday, February 8, 2013 3:20:10 PM(UTC)
Russ White

Rank: Administration

Groups: Administration, Customer
Joined: 10/24/2006(UTC)
Posts: 3,978
Location: Nashville, TN

Thanks: 25 times
Was thanked: 89 time(s) in 83 post(s)
Perfectly normal. It is a shunt regulator.
Rss Feed  Atom Feed
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.