Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

JoshK
#1 Posted : Friday, January 04, 2008 10:40:13 AM(UTC)
JoshK

Rank: Member

Groups: Member
Joined: 1/4/2008(UTC)
Posts: 4
Location: NYC/NJ

I was wanting to confirm with those in know, whether the Opus dac can be driven from the I2S output of the CD Pro2m directly? (I would put it in the same case with short leads, not interchassis connection.)
Brian Donegan
#2 Posted : Friday, January 04, 2008 11:02:17 AM(UTC)
Brian Donegan

Rank: Administration

Groups: Administration, Customer
Joined: 10/24/2006(UTC)
Posts: 2,227
Location: Massachusetts, USA

Thanks: 1 times
Was thanked: 63 time(s) in 61 post(s)
It depends on whether your CDPro2M has the optional master clock header.

From this datasheet: http://www.audiodiylab.com/datasheet/cdpro2.pdf

On page 13, is lists the header outputs of the CDPRO. If you have the optional 16MHz clock output header, you are in luck. If not, you will need a separate master clock. Our Metronome board will fit the bill for this, and also let you up-sample the I2S if you want.

There is some variation in terminology between Phillips and Wolfson, so here's how you want to hook it up...

CDPRO I2S Header -> DAC header
===========================================
Pin 2 SCLK (Serial Clock) -> BCK (Bit Clock)
Pin 3 WCLK (Work Clock) -> LRCK (Left Right Clock)
Pin 4 DATA -> DIN (Data In)
Pin 5 GND -> G (Ground)

Optional Clock Header -> DAC Header
===========================================
Pin 2 CLK16 -> SCK (System Clock) (Commonly called Master Clock)

If you use the Metronome, you run the four I2S outs of the CDPro to the metronome in (no Metronome SCK input), then run the five metronome outs to the Opus DAC(s).

Edited by user Wednesday, March 05, 2008 7:27:25 AM(UTC)  | Reason: Not specified

JoshK
#3 Posted : Monday, January 07, 2008 9:00:28 AM(UTC)
JoshK

Rank: Member

Groups: Member
Joined: 1/4/2008(UTC)
Posts: 4
Location: NYC/NJ

Hi Brian,

I will find out what is what. I had realized that I2S can come in different packages but I didn't realize that the master clock was an issue. I think I have seen reference to this on a Dutch website.

Seperately, with the metronome, I am wondering if you can use this to tap into the stream before the DAC in a squeezebox the way John Swenson has on various forums. Anyway, that will require more research on my part.
loreliv
#4 Posted : Wednesday, February 11, 2009 11:43:04 AM(UTC)
loreliv

Rank: Member

Groups: Member
Joined: 2/11/2009(UTC)
Posts: 11
Location: italia

Hello
me to ask whether to verify the perfect compatibility of the buffalo dac with the transport philips cd-pro2
thanks
Russ White
#5 Posted : Wednesday, February 11, 2009 11:45:52 AM(UTC)
Russ White

Rank: Administration

Groups: Administration, Customer
Joined: 10/24/2006(UTC)
Posts: 3,566
Location: Nashville, TN

Thanks: 19 times
Was thanked: 64 time(s) in 58 post(s)
If you want to use I2S out of the CDpro you will need a metronome module.

:EDIT: I did not realize you were talking about opus and not Buffalo.:EDIT:

Edited by user Wednesday, February 11, 2009 5:25:52 PM(UTC)  | Reason: Not specified

Russ White
#6 Posted : Wednesday, February 11, 2009 5:26:30 PM(UTC)
Russ White

Rank: Administration

Groups: Administration, Customer
Joined: 10/24/2006(UTC)
Posts: 3,566
Location: Nashville, TN

Thanks: 19 times
Was thanked: 64 time(s) in 58 post(s)
If you want SPDIF input the Opus you will need one of our SPDIF receivers, either the MUX or the WM8804.
loreliv
#7 Posted : Thursday, February 12, 2009 1:48:43 AM(UTC)
loreliv

Rank: Member

Groups: Member
Joined: 2/11/2009(UTC)
Posts: 11
Location: italia

hello Mr. Russ White
I have sent emails but no answer ..
I be interested in buying kit buffalo dac .. be available?
new buffalo dac kit with sabre32 be available when?
thanks and greetings Loredana
Brian Donegan
#8 Posted : Thursday, February 12, 2009 5:44:15 AM(UTC)
Brian Donegan

Rank: Administration

Groups: Administration, Customer
Joined: 10/24/2006(UTC)
Posts: 2,227
Location: Massachusetts, USA

Thanks: 1 times
Was thanked: 63 time(s) in 61 post(s)
loreliv wrote:
hello Mr. Russ White
I have sent emails but no answer ..
I be interested in buying kit buffalo dac .. be available?
new buffalo dac kit with sabre32 be available when?
thanks and greetings Loredana


http://www.twistedpearau....aspx?g=posts&m=2152
loreliv
#9 Posted : Sunday, February 22, 2009 10:04:17 AM(UTC)
loreliv

Rank: Member

Groups: Member
Joined: 2/11/2009(UTC)
Posts: 11
Location: italia

good morning
Mr.Brian and Mr.Russ and you get my email ..?
I want an answer ..
thanks Loredana
Brian Donegan
#10 Posted : Sunday, February 22, 2009 2:58:26 PM(UTC)
Brian Donegan

Rank: Administration

Groups: Administration, Customer
Joined: 10/24/2006(UTC)
Posts: 2,227
Location: Massachusetts, USA

Thanks: 1 times
Was thanked: 63 time(s) in 61 post(s)
There is no waiting list, no reservations. We need to finish designing the new boards, then build and test prototypes. Once we are comfortable everything is working as designed, then we will open up pre-orders while we build them. I will post news about progress on the News page of the web site.
Rss Feed  Atom Feed
Users browsing this topic
GuestUser
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.